Kokospannkakor LCHF – Paleo
2 ägg
1 msk kokosfett
1,5 msk kokosmjöl
0,5 msk fiberhusk
Lite vaniljpulver
Kall kokosgrädde

Gör såhär:
1. Stavmixa allt utom kokosgrädden. Stek som 1 eller 2 pannkakor i kokosfett.
2. Vispa kokosgrädden, elvisp funkar bäst. För att det ska bli fluffigt måste kokosgrädden vara kall. Bra kokosgrädde.

Servera pannkakorna med kokosgrädde hallon och nötter. Perfekta paleopannkakor/mejerifria LCHF-pannkakor!

 


20130114-214039.jpg
När man vispar kall kokosgrädde ordentligt blir det som vanlig grädde. Ha gärna i lite vaniljpulver. Blir så klart lika gott med vanlig grädde eller rysk yoghurt till!

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

17 Kommentarer

  1. Ah, jag vet inte om det råder paleo/LCHF hysteri ute i butikerna, men just den där kokosmjölken har varit slut i SAMTLIGA umebutiker i en veckas tid. Det är bara lightvarianterna som är kvar. Jag får dock väldigt ont i magen av guarkärnmjöl så jag kan inte köpa någon av de andra som innehåller det. Och Kung Markattas smakar inte gott tyvärr. Suck.

    • Då kommer dom i alla fall köpa in mer nästa gång och kanske till och med öka utbudet ;)
      något bra i det hela i alla fall!

  2. Gott!
    Kokosgrädde, var hittar jag det?
    Det funkar inte att vispa kokosmjölk…. ?

  3. Kör du med smak och luktfri kokosfett i pannkakorna? Skriv gärna i recepten om det är med eller utan smak så slipper jag känna mig dum och fråga så ofta! haha! :)

  4. Den här varianten av LCHF-pannkakor har jag inte testat tidigare. Det lät supergott! Får nog servera pannkakor väldigt snart här hemma. :)
    I jul/nyår bjöds vi på pannacotta gjord med bland annat kokosgrädde, det var också fantastiskt gott!

  5. TACK för tipset – provade att göra kokosvispen idag och… Oh. My. God. Sååå sjukt gott!!! Körde ett trick dock: lade in en konservburk vanlig (full fat) kokosmjölk i frysen i 2 timmar, sedan var det bara att skeda ut den tjocka kokosgrädden som bildas på ovansidan. Vispade hårt med lite vaniljextrakt och åt med hallon. Nom nom nom!

  6. Lars Olof Norell Svara

    Är det verkligen 0,5 msk husk? Fick något som mest liknade chokladbollsmet när jag följde receptet. Med 1,5 dl extra vatten går det faktiskt att klicka ut det i stekpannan. Ska det möjligen vara 0,5 tsk?
    /Lars Olof

  7. Pingback: Bröd, Pannkakor och Pizza | Underbara saker som gör vardagen mindre grå @ Spotlife

  8. De beste pannekakene jeg har smakt!!! Sonen 3 år fråtsade også, var visst bättre enn farmor/mormor sine med sokker o vetemjöl:)

    Vi testade med hasselnötsmör o chockad Agave.. Ble riktigt godt:)
    Tack for alla fina recept !!!

  9. Pingback: Jag Är Lite Koko(s) | underbarasaker

  10. Pingback: Bröd, Pannkakor och Pizza | underbarasaker

  11. Stämmer verkligen receptet? Det blir en tjock gegga som är svår att grädda. Smakar inte kokos heller.

    • Hej Josefin!
      Det ska stämma. Det blir geggigt och smälter ut när man klickar smeten i pannan. Kokosmjöl smakar inte alltid så mycket kokos. Kokosmjölet är mer till för ett substitut för vanligt mjöl :)

      // Cecilia

    • Jag brukar mixa/blanda i kokosolja i smeten, men man behöver inte ha det. Om inte, se till att ha mycket olja i pannan så pannkakorna inte fastnar lika lätt :)

Skriv en kommentar

Close