Kokospanerad kyckling med jordnötssås blev snabbt en favorit här hemma. Både hos oss vuxna och barnen! Vill man inte använda mandelmjöl kan man byta ut det mot kokosmjöl, eller blanda sesamfrön och kokosflingor. Så gott! Stek gärna i kokosolja då den tål höga temperaturer. Det finns även lukt och smakfri kokosolja!

 

Kokospanerad kyckling

Kycklingfiléer
Mandelmjöl
1-2 ägg
Kokosflingor
Salt+peppar

Gör så här:
Skär kycklingen i tunna skivor eller strimlor.
Doppa först i mandelmjöl, sen i vispat ägg, sist i kokosflingor.
Stek i kokosfett tills klara.

 

Jordnötssås

1,5 dl kokosgrädde
1-2 msk jordnötssmör (utan socker)
0,5 msk japansk soja eller tamari
1 tsk sambal olek
1/2 lime

Gör så här:
Häll kokosgrädde, jordnötssmör och sambal olek i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda några minuter under omrörning på svag värme. Mot slutet pressa i lime och smaka av med sojan.

Servera med blomkål/broccolimos och/eller brysselkål med lime.

 

Kokospanerad kyckling med jordnötssås

 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

3 Kommentarer

  1. Pingback: God lunch och PT funderingar | Mitt fönster

  2. Jag har länge använt din sida, men mest tagit typ gröt och sådant. Ni har jag precis börjat följa din blogg ordentligt på bloglovin och den är riktigt bra. Ville bara säga att detta var det godaste vi ätit på länge!!! Sjukt imponerad och nu måste killen och jag arbeta oss igenom all din mat! Haha!

    Vi hade dock hyvlad squash till, vänd i kokt vatten! Mkt gott!!!

Skriv en kommentar

Close