Efter ännu en dags (och kvälls) renovering fixade jag ihop en svingod middag i all sin enkelhet. Bäst blir det med hemmagjord aioli, jag körde fusk idag med Lallerstedts.

 

Limekyckling med korianderaioli
Kycklingfiléer
Lime
2 hela vitlökar

 

Korianderaioli
Aioli
1 kruka koriander
1 lime
Salt+peppar

Stek kycklingen så den får lite yta. Lägg kycklingen i en ugnsform och pressa över lime, salta och peppra. Dela vitlöken på mitten. Lägg i bland kycklingen. In i ugnen på ca 225 grader i ca 25 min. Eller tills kycklingen är klar.

Stavmixa i koriander i aiolin och pressa i lime. Salta och peppra. Servera med sallad.

 

20121215-225929.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

6 Kommentarer

  1. Man ska aaaaldrig ha lime i maten när det ska tillagas. Det ska man alltid ha i slutet. Då lime har en besk smak när den tillagats. // asiatisk kock….

Skriv en kommentar

Close