Istället för omelett och äggröror:

Äggmuffins
Ägg
Salt
Vatten
Peppar

Fyllning
Ex: spenat, ruccola, tomat, paprika, fetaost, västerbottenost

Vispa ihop ägg, en skvätt vatten, peppar och salt. (Ca 1 ägg per form). Smörj muffinsformarna med kokosfett eller smör. Lägg valfria grönsaker/ost i formarna. Slå på äggröran och grädda i ca 200 grader i ca 10 minuter.

20121122-100209.jpg

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

8 Kommentarer

  1. Hej Cecilia!
    Kom nyss över det här på lchf-butiken;
    http://lchfbutiken.se/304/veganfarskost-eko-50g
    Tänkte att du som kör mejerifritt kanske har testat? Jag försöker själv utesluta grädde, CF osv (men tillåter mig själv laga mat med smör och minde mängd ost) och upplever väl att det är sisådär varierande för tillfället.. Detta hade öppnat upp lite dörrar om det är så att detta smakar och funkar bra?!
    Ha det gott!
    Therése

  2. Testade muffinsen igår kväl :) Tack för ett toppen recept, det blev jätte lyckat och så enkelt. :)

  3. Pingback: Veckans bloggsvep (v.47) - Jenny Sunding

  4. Hej. Jag gjorde dessa ikvöll och blev super nöjd. Fram tills dem sjönk ihop och blev platta. Vad gjorde jag för fel?

Skriv en kommentar

Close