Hade lite kycklingrester från en grillad kyckling och slängde ihop denna. Supergott. Och snabbt! Mejerifritt och supermättande.

Kyckling med röd curry och grönsaker
Kyckling
2-3 dl Kokosgrädde (eller kokosmjölk)
1-2 tsk röd currypasta
0,5 hönsbuljongtärning
1 citrongräs
Grönsaker vad man har hemma, tex tomat, paprika, motötter
Lime

Gör såhär: Kokos upp kokosmjölken/grädden med den röda currypastan och ett delat bankat citrongräs. Smula i hönsbuljong. Tillsätt kycklingen (i detta fall redan tillagad) och grönsaken. Låt putta några minuter. Pressa i lite lime.

 

20121117-154118.jpg

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

5 Kommentarer

  1. Tack för inspiration. Hur tänker du angående buljonger? Majsstärkelse känns helt onödigt för min del och så även jästextraktet som smakförstärkare. Det sägs vara omöjligt att göra bra kommersiell buljong utan jästextrakt vilket jag inte riktigt förstår, det finns ju så otroligt många smakrika naturliga kryddor att välja bland.

  2. Hej Cecilia.
    Tack snälla för detta receptet. Gjorde en stor gryta och jisses vad gott!
    För övrigt är du en sann inspiration, imponerande.
    Kram

  3. Hej. Nu har jag också provat din kyckling med röd curry och det var så kalasgott. Jag gillar alla ingredienser så klart de är goda ihop. Tack så mycket för receptet

Skriv en kommentar

Close