När ungarna är lite smått hysteriska hemma brukar baka funka. Så det körde vi på igår. En annan fördel med att baka med barnen är att dom brukar gilla det dom bakat. I detta fall fröknäcke som dom aldrig varit glada i annars. Men nu så! Kanske spelade julkryddningen in…

Här kommer receptet, 1 månad för tidigt.

Lchf knäckebröd / fröknäcke med julsmak
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
0,75 dl sesamfrön
0,25 dl pumpakärnor
1 msk fiberhusk
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 krm malda nejlikor
2,5 dl kokhett vatten
2 msk kokosfett

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna. Koka vatten och häll i kokosoljan. Rör ihop allt. Fiberhusken gör att degen blir gelé-aktig. Bred/kavla ut på bakplåtspapper. Grädda i ca 50 min. Dela i lagom bitar med tex en pizza-slicer. Lägg på galler och låt stå i eftervärme i någon timma.

 

20121108-175340.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

5 Kommentarer

  1. va gott m julkryddor! ska testa nästa gång jag bakar fröknäcke. Vad tror du om att ha i mandelmjöl? jag tycker brödet håller ihop bättre m mjöl så jag tänkte testa att ha i det vid tillfälle.

    • JAg har inte testat att ha mandelmjöl i. men testa, det funkar säkert. Tänk på att mjölet suger upp vätskan mer än vad frön gör, så lite mindre mjöl eller mer vatten?

  2. Jessica Bengtsson Svara

    Första fröknäcket jag gillat skarpt! Kanske lite p.g.a. att jag bytte ut en del av sesamfröna (som jag tycker kan bli beska) mot ljusa vallmöfrön!

Skriv en kommentar

Close