Här kommer ett mejerirecept. Detta var det sista jag åt innan jag började köra mina mejerifria veckor. Väldigt gott var det!

Kycklinggryta med timjan och dijonsenap
4 pers

4-6 kycklingfileér
Några schalottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
3-5 dl grädde (40%)
1 msk buljong
1 msk dijonsenap
Salt
Peppar

Gör såhär: Bryn hackad schalottenlök och kycklingfileérna. Pressa i vitlök och hackad färsk timjan. Häll på grädde och låt puttra tills kycklingen är klar. Rör i dijonsenap, salta och peppra.

Servera med avokado och sallad eller blomkål/broccolimos.

 

20121105-182723.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Låter gott, men jag skulle skippa buljongen trots att den är fri från det mesta och ekologisk! Tycker det brukar funka bra att ha lite extra grönsaker istället, tex fänkål, selleri, palsternacka, purjolök, lite vitlök, örter tex koriander mm…

    Dijjonsenap är gott, den brukar jag använda till Falukorv i ugn, tillsammans med lite lök och vällagrad herrgårdsost. Det gäller dock att hitta en god falukorv vilket inte alltid är det lättaste. Min favorit just nu är Stintans Falukorv från Hälsingland.

Skriv en kommentar

Close