I går testade jag Lchf-plättar, eller keso-plättar. Barnen älskade det. Helt perfekt kvällsmat. Bara tanken av att dom äter ägg, keso och bär till kvällsmat istället för macka och flingor… Och hos oss går kokta ägg och keso inte hem i vanliga fall, så detta var klockrent. Och dom frågade inte ens efter sylt!
Plötsligt händer det!

 

Kesoplättar
2 ägg
1 liten burk keso
1 msk fiberhusk
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt

Gör såhär: Stavmixa allt. Låt stå ca 10 min. Syek i kokosfett eller smör.
Smeten blir väldigt tjock, men när man klickar ut i stekpannan är den lätt att platta ut. Jag stekte 3-4 åt gången i vanlig stekpanna.

 

20120913-091826.jpg

20120913-091832.jpg

20120913-091841.jpg

20120913-091853.jpg

20120913-091900.jpg

20120913-091906.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

24 Kommentarer

  1. Mina barn är mjölkproteinallergiker, vet du om det finns något som är jämförbart med keso då?
    Nästan allt annat finns de ju så man kan byta ut.

  2. Kesoplättar, dock utan bär och vaniljpulver är stående på vår meny! Brukar lägga lite ost och skinka mellan två stycken (färdiga) och sen in i smörgåsgrillen!
    Igår använde jag det som pizzabotten och hade även i parmesan i smeten. MUMS! Skulle inte byta mot vanlig pizza för allt i världen!

  3. Jag älskar kesoplättar, så enkelt, så gott, så nyttigt.
    Äter dom heslt direkt ur stekpannan lite varma men kan äta dom kalla oxå.
    Ost på är super för att få en ”macka”.

  4. Tack för tipset 🙂 inhandlade ingredienser på väg hem från jobbet. Resultatet blev ju jätte gott. Mums

  5. Måste erkänna att jag var lite skeptisk innan, då keso inte är det bästa jag vet. MEN, DET HÄR VAR VERKLIGEN JÄTTEGOTT! Mums! 🙂 Kommer absolut att göras flera gånger. Jag hade i ca 1/2 dl riven parmesanost också och inte riktigt en burk keso.

  6. Tyckte dom var lite svåra att steka, innan man fick lite grepp om det! Men verkligen supergoda, hade kanel i mina, och smält smör ovanpå! Yum!!

  7. Hej! Tack för en väldigt inspirerande blogg!! Jag undrar om det är en portion eller flera med detta receptet? 🙂
    Vänligen, Lisa

  8. Pingback: Svårt att få i barnen ägg: Här kommer lösningen |

  9. Pingback: Varma mackor på kesoplättar |

  10. Trevlig blogg du har!! Är det 2 eller 3 ägg i receptet? På första bilden har du lagt fram 3 ägg men sen står det 2 i receptet.

    En annan fråga angående kokosmjöl. Det är ganska mycket kolhydrater i(hittar med ca 17 g/100 g). Är det ok ändå och hur kan den skilja så mycket mellan riven kokos och kokosmjöl? Är mandelmjöl att föredra?

    Tack!!

    • Hej Pernilla, tack då mycket 🙂
      2 ägg enligt receptet. Jag hade nästan 1 hel storburk, och då blev det 3 ägg i den omgången. Men en sats är 2 ägg och en liten burk keso. Vet inte varför det skiljer så mycket mellan kokosmjöl och kokosflingor? Kokosmjöl tycker jag är ok. Man använder så lite av det. / Cecilia

    • Det finns två sorters kokosmjöl om man verkligen vill vara hård med kolhydraterna. Ett som är runt 17 gram och ett mycket lägre typ fyra gram. Jag använder dock mest det första eftersom det är lite lättare att få tag i och oftast billigare:-)

  11. Pingback: Kesoplättar | LCHF Inspiration

  12. hej  ser jätte gott ut! Är de beräknat till en person? Tycker de kan vara svårt hur mycket man ska äta 

  13. tips: skippa vaniljpulvret och ät med hackad rödlök, creme fraich och lite herbal-salt.. och löjrom om man gillar det.. underbart gott, lchf-langos!!

  14. Stort tack för detta tips!

    Jag tog idag efter jobbet och förädlade en plätt….

    Tog en plätt, lade på ganska så mycket rökt skinka, lite stark Dijon-senap, ganska så mycket svartpeppar, ett lager med skivade småtomater, och så två st skivor ost över det hela.

    Sedan in i ugnen med grillen på, 240 C, vet inte tiden, men fram tills att osten började bubbla, vansinnigt god och mättande liten enkel ”minimiddag/mellanmål” !

Skriv en kommentar

Close