Om man tröttnar på fröbröd med ost, är detta brödet ett alternativ. Det blir som ett ljust bröd. Jag skivar och lägger in i frysen. Sen är det bara att rosta!

Glutenfritt kokosbröd
50 gram smält smör
5 ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Topping: Sesamfrön/linfrön

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda sen ihop allt utom sesamfrön. Bred ut i formen och strö över sesamfrön/linfrön. Grädda i ca 25 min.

 

20120912-114204.jpg

20120912-114212.jpg

20120912-114218.jpg

20120912-114225.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

19 Kommentarer

  1. Dette så supergodt ut! Tror du det vil funke med andre typer smør? Nøttesmør eller kokosolje? Jeg holder meg unna laktose og soya…

  2. Pingback: Lite låg | Ringblommans LCHF

  3. Pingback: Brödbak: Kokosbröd | Ringblommans LCHF

  4. Åh detta ser ju jätte gott ut! Måste prova,ska bara se om jag hittar det där kokosmjölet

  5. :-) Provar detta – brödet står i ugnen nu. Hade i hackade valnötter också.

  6. Pingback: Året i bilder. Massa bilder. |

  7. Pingback: Kokosbröd | MeLCHF

  8. Så klockrent recept. Gör det här brödet rätt ofta. Hoppas att det är ok att jag länkar? =)

  9. Fann din blogg häromdagen och gillar den jättemycket! :D Kommer definitivt hänga med i svängarna. Bakade dessutom nyss det här brödet, och det var supergott! Tack för receptet :)

  10. Det här brödet har jag inne i ugnen nu, ska bli spännande att smaka :)

  11. Pingback: Coconut bread | Emma Lindblom

  12. Bästa brödet jag smakat. Jag bytte ut kokosmjölet med mandelmjöl istället, blev frasigt och gott då man rostade. Tack för receptet :)

Skriv en kommentar

Close