Fördel med Lchf-bröd, man hinner baka det innan frukost. 30 minuter från att allt är framtaget tills att man tar ut en plåt rykande färskt bröd. Väl värt på helgen.

LCHF-bröd
1/2 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 msk krossade linfrön
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl fibrex
2 dl riven lagrad ost
4 ägg

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Mal eller mixa solros –och sesamfrön. Vispa äggen fluffigt.
Blanda ihop övriga ingredienser och rör ihop allt samman. (Låt stå ett tag.)
Bred ut på bakplåtspapper, ca 20×20 cm.
Garnera med havssalt och lite solrosfrön.

Grädda i 200° C i ca 20 min.

 

20120812-130534.jpg

20120812-130542.jpg

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

7 Kommentarer

  1. Mums!! Ska provas! Eller hur är det ännu en fördel i denna kost, det går snabbt och inget kladd och knådande och sånt! Tack för all din härliga inspiration, din blogg är jättefin och verkligen inspirerande! Nya bloggsidan gillar jag jättemycket =)

  2. Hej!
    Ska solrosfröna vara skalade? Hittar inga andra i affären nämligen om jag inte köper fågelfrö. Haha.

    Bästa hälsningar,
    Anna Granér

Skriv en kommentar

Close