Ännu mer god mat. Och självklar LCHF rakt igenom! Ikväll blev det grillad kyckling och halloumi och ädelostgratäng. Den gratängen! En av de godaste LCHF-rätter jag ätit. Till efterrätt blev det vaniljkesella med blåbär och jordgubbar.

 

Broccoli och ädelostgratäng
Broccoli
1 bit ädelost
1,5 dl grädde
0,5 dl crème fraîche
2 ägg
Salt + peppar

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Koka broccolin 2-3 minuter. Blanda ihop ägg, grädde, crème fraîche och smulad ädelost. Salta och peppra. Lägg broccolin i en form och häll över röran. Sätt in i ugnen 10-15 minuter tills osten fått färg.

 

 

Bär med Vaniljkesella
1 burk Naturell kesella
Knappt 1/2 tsk vaniljpulver (svart pulver)
Jordgubbar
Blåbär

Blanda kesella och vaniljpulver. Varva med jordgubbar och blåbär.

 

20120811-220135.jpg

20120811-220205.jpg

20120811-220211.jpg

Total
1
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

13 kommentarer

  1. Äter du några kosttillskott?? Omega 3 eller MCT olja eller nåt annat? Vad är dina tankar kring detta?

    Viktoria

  2. Jag ska testa den där gratängen till middagen idag! Den ser underbart smarrig ut! Och ett stort plus är att den är lättlagad! 😀

  3. Hejsan! brukar inte kommentera saker, men jag har nu varit inne o kikat på din blogg, och tycker den är super…många bra recept. Jag har sen igår börjat lite med hälosammare mat o idag provade jag broccoli gratängen, vaniljkessellan och gjorde en sats med kokosbrödet…jättegott alltihopa!!!!!tack så mycket hälsningar linda

  4. Hejsan.. vad rekommenderar du för ädelost?? jag kan INGENTING om den osten..vet inte ens vilken av do i disken de är =)

  5. Hej
    Supergod…Men fick inte till så mycket sås fast jag följde receptet. Alltså såsen täckte inte ens min broccoli….hur mycket broccoli använde du när du lagade, på ett ungefär?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close