Denna helg spenderar vi i Sölvesborg. När vi kom fram bjöds det på en mini-LCHFkräftskiva inklusive världens godaste LCHF-västerbottenpaj. Känns som att det kommer bli en bra helg! Här är receptet på pajen:

Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
300 g riven västerbottenost

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön.
2. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.
3. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda 8-10 min.
4. Höj ugnen till 225 grader.
5. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet. Grädda 20-25 min.

 

20120810-223817.jpg

20120810-223824.jpg

20120810-223849.jpg

20120810-223855.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Den ser supergod ut :) Jag önskar att jag kunde hitta ett recept på västerbottenostpaj som är Low Carb och Low Fat :) Verkar svårt dock!

  2. Lena Pesula Svara

    Så inspirerande blogg du har =) Hittade hit idag och återvänder gärna =) Tack för din receptsamling som gett mig många nya idéer.
    /Lena

  3. Tack för paj-receptet! Testade men tycker att det smakade lite för mycket mandel vilket inte gick jättebra ihop med “västerbottensmaken”, pajdegen smakade nästan bittermandel och smakupplevelsen påminde t.o.m. om marsipan… Använde Urtekrams mandelmjöl. Går det att byta ut mandelmjölet till något annat och i så fall vad?
    Tack /Gustaf

Skriv en kommentar

Close