”kokosnötsskålar”

Denna helg spenderar vi i Sölvesborg. När vi kom fram bjöds det på en mini-LCHFkräftskiva inklusive världens godaste LCHF-västerbottenpaj. Känns som att det kommer bli en bra helg! Här är receptet på pajen:

Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
300 g riven västerbottenost

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön.
2. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.
3. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda 8-10 min.
4. Höj ugnen till 225 grader.
5. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet. Grädda 20-25 min.

 

20120810-223817.jpg

20120810-223824.jpg

20120810-223849.jpg

20120810-223855.jpg

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer

  1. Den ser supergod ut 🙂 Jag önskar att jag kunde hitta ett recept på västerbottenostpaj som är Low Carb och Low Fat 🙂 Verkar svårt dock!

  2. Så inspirerande blogg du har =) Hittade hit idag och återvänder gärna =) Tack för din receptsamling som gett mig många nya idéer.
    /Lena

  3. Tack för paj-receptet! Testade men tycker att det smakade lite för mycket mandel vilket inte gick jättebra ihop med “västerbottensmaken”, pajdegen smakade nästan bittermandel och smakupplevelsen påminde t.o.m. om marsipan… Använde Urtekrams mandelmjöl. Går det att byta ut mandelmjölet till något annat och i så fall vad?
    Tack /Gustaf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close