Glutenfritt, LCHF, RECEPT

Lchf-västerbottenpaj

Denna helg spenderar vi i Sölvesborg. När vi kom fram bjöds det på en mini-LCHFkräftskiva inklusive världens godaste LCHF-västerbottenpaj. Känns som att det kommer bli en bra helg! Här är receptet på pajen:

Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
300 g riven västerbottenost

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön.
2. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.
3. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda 8-10 min.
4. Höj ugnen till 225 grader.
5. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet. Grädda 20-25 min.

 

20120810-223817.jpg

20120810-223824.jpg

20120810-223849.jpg

20120810-223855.jpg

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

4 Kommentarer

  • Reply Anna 11 augusti, 2012 at 08:59

    Den ser supergod ut 🙂 Jag önskar att jag kunde hitta ett recept på västerbottenostpaj som är Low Carb och Low Fat 🙂 Verkar svårt dock!

  • Reply Lena Pesula 11 juli, 2013 at 18:26

    Så inspirerande blogg du har =) Hittade hit idag och återvänder gärna =) Tack för din receptsamling som gett mig många nya idéer.
    /Lena

  • Reply Gustaf 12 augusti, 2014 at 11:11

    Tack för paj-receptet! Testade men tycker att det smakade lite för mycket mandel vilket inte gick jättebra ihop med ”västerbottensmaken”, pajdegen smakade nästan bittermandel och smakupplevelsen påminde t.o.m. om marsipan… Använde Urtekrams mandelmjöl. Går det att byta ut mandelmjölet till något annat och i så fall vad?
    Tack /Gustaf

  • Leave a Reply

    Close