Det har blivit väldigt mycket mat här på senaste… Kan vara för att vi tältade i Italien i två veckor och jag tycker det är kul att stå i köket för en gång skull. Men i veckan blir det mer träning.

Jag gjorde en riktigt svenne-middag i kväll; taco-gratäng. Det kan ju vara en av de lättaste LCHF-rätterna att laga. Och bra att ha med som matlåda till jobbet i flera dagar. Inte för oss i och för sig, för hela tog slut direkt.

 

Här kommer recept:

Taco-gratäng a la LCHF
500 gram nöt eller blandfärs
Taco-mix (paprikapulver, vitlökspulver, chilipulver, cayennepeppar, lökpulver, spiskummin etc.)
1 röd paprika
2-3 tomater
Philadelphiaost (1 liten ask)
Creme fraiche (1 liten burk)
Riven ost (jag körde med Grana Padano)

Gör såhär: Sätt ugnen på 250 grader. Stek köttfärsen och blanda med kryddor. Rör ihop philadelphiaost och creme fraiche, hacka tomat och paprika och blanda i röran. Bred ut färsen i form eller ha kvar den i stekpannan. Bred över röran och strö över osten. Sätt in i ugnen tills osten smält och fått lite färg, 10-15 min. OBS! stekpanna i ugn funkar bara om den är utan trähandtag.

Servera med ruccola eller annan sallad.

Enjoy!

 

20120805-204434.jpg

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

6 Kommentarer

  1. Rensade bland min gamla utklippta recept igår. Slängde de flesta för de passar inte min nya livsstil, men sparade faktiskt ett med tacogratäng som jag tänkte göra snart. Ska jämföra med ditt då:)

  2. Testade detta receptet igår – såå himla gott alltså!! Bästa taco-gratängen någonsin! Tack för en superbra blogg!

  3. mollster metrobloggen.se/mollster Svara

    Hej!
    Testade den här gratängen igår och den är verkligen himmelskt god.

    Lånade receptet av dig och publicerade på min blogg, med hänvisning hit, hoppas det är ok!

Skriv en kommentar

Close