Testade att göra kokosplättar idag. Blev fruktansvärt bra! Alla gillade det. Lika snabbt och lätt att göra som ”vanliga plättar” eller pannkakor. Vi åt med keso och hallon. Funkar lika bra med grädde och färska jordgubbar till.

Kokosplättar
3-4 personer
2 dl fet mjölk
2 dl grädde
3 ägg
0,25 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
Lite salt

Rör ihop kokosmjöl, fiberhusk och salt. Vispa ihop äggen och blanda i grädde och mjölk. Rör ihop allt och låt det stå ca 10 min.
Stek i kokosfett i plättjärn.

Enjoy!

 

20120715-205743.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

13 Kommentarer

  • Hej! Detta recept är med färdigt mjöl. Vet inte hur det blir om du mixar kokosflingor själv. Tror inte konsistensen bli den samma..

 1. Ser ut som ett bra recept. Måste testa detta t lunch idag. Hittade vägen till din blogg genom Kostdoktorn (tror ja att d var). Trevlig blogg med myckket intressant läsning. Har lagt till dig i min länklista åxå :)

  • tackar ;)
   det var ett bra recept, har testa flera olika varianter innan, men aldrig fått till dom. Glöm inte att låta smeten stå en stund innan du börjar steka. lycka till :)

 2. Är det kokosnötsmjöl du menar? Amana Prana med 4 kh/100 g?

 3. Pingback: Crepespannkaka med svarta sesamfrön « Safurseys matblogg

 4. Jag misslyckas med kokosnötmjöl :-( och fiberhusk … Får alltig någon tråkig gegga :-((

  • man får göra dem väldigt tunna. klicka ut en klick och så flyter dom ut. och pannkakor funkar inte så bra att vända. låt smeten stå ett tag och stek i rikligt med kokosfett. då borde det funka :)

Skriv en kommentar

Close