Körde en ”vad finns i kylskåpet-middag” ikväll. Blev kanon, så här har ni receptet!

 

Blomkål & broccolisoppa med basilika och parmesan

4 personer

1/2 huvud blomkål
1 bukett broccoli
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
Några skvättar vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
Lagom mycket färsk basilika
Parmesan
Salt+peppar

Gör så här: Dela blomkålen och broccolin i buketter och koka i vatten tillsammans med vitlöken ca 10 min. Häll ut större delen av vattnet (beroende på hur du vill ha soppan, vill du minska på grädden, spara lite av vattnet). Stavmixa tillsammans med massa färsk basilika. Häll på grädde, vinäger, salt och peppar och koka upp. Servera med parmesan, färsk basilika och flingsalt.

 

 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Close