Många undrar hur oljorna funkar och hur man lättast använder dem. Jag använder sönderklippta hanndukar med varmt/ljummet vatten och blandar oljorna i en liten flaska från apoteket.

Tidigare inlägg om oljorna:
Nu är det ungefär 1,5 månad sen jag slängde allt vad hudrengöring och krämer heter och började använda enbart oljor. Jag kör 2/3 mandelolja och 1/3 ricinolja. Finns på apoteket eller i hälsokostaffärer. På apoteket får man båda för ca 100-lappen.

På kvällen gnider jag in hela ansiktet med denna blandning och tvättar bort med fuktig handduk. På morgonen gör jag ingenting. Tidigare var min hy oljig och torr på samma gång. Efter rengöring var ansiktet jättetorrt, och framåt eftermiddagen oljigt. Nu är det dilemmat helt borta. Folk har till och med kommenterat hur fin min hy blivit.

Och mina flaskor är fortfarande halvfulla! Så inte bara bra utan till och med billigt. Kan det bli bättre? Har ni inte testat, gör det!

Läs hela inlägget här:

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Tack för bra tips! Jag är nu redo att prova mixen av dessa oljor. Tanken slog mig dock – vad har du ersatt vanlig duschkräm med?

Skriv en kommentar

Close