Idag var det dop i Båstad för barnens lille kusin Lowe. Och farmor/svärmor som också börjar köra LCHF slog på stort och bakade LCHF-smörgåstårta. Här kommer recept på bröd och röror.

Bästa LCHF-brödet
1/2 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 msk krossade linfrön
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl fibrex
2 dl riven lagrad ost
4 ägg

Mal eller mixa solros –och sesamfrön.
Vispa äggen fluffigt.
Blanda ihop övriga ingredienser och rör ihop allt samman. (Låt stå ett tag.)
Bred ut på bakplåtspapper, ca 20×20 cm.
Garnera med havssalt och lite solrosfrön.

Grädda i 200° C i ca 20 min.

Röra 1
Majonäs
Vispad grädde
Räkor
Rom
Dill
Salt och peppar

Röra 2
Tonfisk
Rysk yoghurt
Majonäs
Dill
Salt och peppar

Garnering
Sallad
Ägg
Räkor
Lax
Dill



Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close