Linn gillar att baka, och nu när hon kör LCHF blir ju bakningen än mer intressant. Testa detta brödet till exempel:

 

Bästa LCHF-brödet
1/2 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 msk krossade linfrön
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl fibrex
2 dl riven lagrad ost
4 ägg

Mal eller mixa solros –och sesamfrön.
Vispa äggen fluffigt.
Blanda ihop övriga ingredienser och rör ihop allt samman. (Låt stå ett tag.)
Bred ut på bakplåtspapper, ca 20×20 cm.
Garnera med havssalt och lite solrosfrön.

Grädda i 200° C i ca 20 min.

 


Bred ut på bakplåtspaper på en plåt.



Både Fibrex och Fiberhusk finns att köpa på ex Ica.



Klart! Ät med massa smör och ost och grönsaker. 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Ser gott ut!

    Ett tips till dem som inte vill baka själv: det finns goda lchf-bröd att köpa på carbzone.se och dessa säljs också i vissa ica och coop affärer.

  2. Testat att göra det själv och jag måste säga att det nog faktiskt Kan vara det Bästa LCHF-brödet! Älskar det verkligen. Skrev dessutom om det på min blogg och länkade till dig :)
    Tack för att du delar med dig av alla härliga recept!

  3. Det var gott men blev verkligen för salt! Ska pröva med mindre salt nästa gång.

  4. Pingback: Kantareller och bacon |

Skriv en kommentar

Close